Doppelt ist mehr!

Bliv uddannet i et andet land!

Zuletzt aktualisiert um:
Bearbeitet von Grenzgenial
45 Min.
Klasse 9 bis 10
Foto: DN

Katharina Nøregaard er igang med en grænseoverskridende uddannelse

 

- Jeg hedder Katharina, jeg er 23 år gammel. Som elev i Sinnerup Flensborg er jeg i lære som butiksassistent. Jeg har mange forskellige slags opgaver til dagligt. Jeg betjener kunder og sørger for de kommer hjem med det helt rigtig og får den rette vejledning omkring det produkt de vil købe. Jeg pakker varer ud, dekorerer borde osv..

Allgemein

Jeg har en stor frihed til at gøre ting, som jeg selv synes er fedt, og ser fedt ud. Der er meget "frihed under ansvar". Det syntes jeg er enormt vigtigt.

Inden jeg startede som elev i Sinnerup, var jeg først en uge i praktik der, og derefter begyndte jeg som studentermedhjælper. Og nu den 01. august 2017 er jeg startet på min dansk/tyske uddannelse, hvor jeg bestræber mig på at få både det danske detail-uddannelsebevis fra IBC og det tyske fra IHK Flensborg. Jeg synes, det er fedt, at der gives denne mulighed for at få en dobbelt-uddannelse, da det jo åbner en masse døre senere hen i livet angående jobmuligheder.

Foto: DN
Foto: Grenzgenial

MIX und Match


1. Druckt alle Vokabelbögen aus dem Wandwörterbuch noch einmal aus.
2. Schneidet sie in der Mitte durch, so das Bild und Text getrennt sind.
3. Jeder Schüler bekommt nun eine Karte (entweder Bild oder Text)
4. Der Lehrer sagt : „Mix“. Alle Schüler tauschen ihr Karten immer wieder mit den anderen Schülern im Raum.
5. Der Lehrer sagt: „Match“. Alle Schüler versuchen den richtigen Parten zu finden – also das passende Bild oder den passenden Text.
6. Wenn alle ihren Partner gefunden haben, sagt der Lehrer: „Mix“ 7.

Wiederholt die Übung ab Punkt 4.