Deutsch im Freizeitjob

Deutsch mit Co-Spaces

Zuletzt aktualisiert um:
Bearbeitet von Grenzgenial
Klasse 8
Foto: Adobe Stock

Virtual reality (vr) betyder kunstig virkelighed, som man kan opleve igennem eksempelvis vr-briller. 

Den kunstige virkelighed er computerskabt. Den kan forestille et virkeligt sted som dit klasseværelse eller et landskab ved hjælp af optagelser med et 360-graders kamera. Den kan også være et grafikunivers i 3D, som du kender det fra computerspil. 

Måske har du allerede prøvet at game i et vr-univers som Minecraft med vr-briller på? Eller prøvet at se en fodboldkamp?


 

Foto: Adobe Stock

Der er i dag mange andre områder end spil, vr-teknologien bliver brugt på. Når det er for dyrt eller for farligt at øve sig på noget i den virkelige virkelighed, kan man gøre det i vr som f.eks. piloter. 

Teknologien kan også bruges, når man genoptræne den del af kroppen eller måske har stærke fobier. En fobi kan være angst for edderkopper eller angst for at gå ud. Med vr kan man prøve at være ”ude” og vænne sig til det uden at behøve at gå rigtigt ud.


 

Foto: Adobe Stock

I vr kan man også besøge steder, man ikke lige kan komme til. Det er smart i undervisning. I stedet for at læse om pyramiderne kan man besøge dem i vr og forstå deres helt specielle opbygning.

Man kan også lære ting på en hel ny måde med vr. I forløbet Deutsch im Freizeitjob skal du lave et lille undervisningsmateriale, som du og andre kan lære nye ord på tysk med. 


 

Foto: Adobe Stock

I fremtiden støder du helt sikkert på et stigende antal vr-oplevelser, også i din fremtidige uddannelse eller i dit fremtidige job. Hos Coop bruges vr i oplæringsprogrammer af elever. På fabrikken Grundfos i Bjerringbro oplæres de ansatte på fabrikken i at bruge maskinerne i vr. I dag bruges vr også meget inden for markedsføring. Et eksempel på dette kan du se hos Ikea. På grund af den stigende brug af vr vil der også komme flere jobs for dem, der er med til at lave vr-materialerne og udstyret til at se dem i. Det er programmører, som koder de grafiske universer i vr, men også fotografer, markedsføringsfolk, hard- og softwareingeniører og folk, som laver undervisningsmaterialer vil arbejde mere og mere på dette område.

Foto: Adobe Stock