Opbygning og indhold

Opbygning af Grenzgenial Foto: Grenzgenial

Sidens opbygning

Grenzgenial har to overordnede kategorier, som læreren kan vælge mellem:

Schlagzeile: højtaktuelt materiale af kortere varighed (1-2 lektioner), som opdateres ugentligt.

Themenverlauf: aktuelle temaer, som behandles i en række artikel fra avisen, spækket med indslag fra øvrige medier. Disse forløb vil typisk være lidt længere (5-12 lektioner).

 

 

Wandwörterbuch

Grenzgenial opererer med et ”Wandwörterbuch” som didaktisk redskab i langt de fleste forløb. ”Wandwörterbuch” består af de hyppigst brugte gloser passende til det emne klassen er i gang med. Gloserne er illustreret og giver udover selve oversættelsen også viden om ordklassen. Efter forudgående introduktion til gloserne, kan de hænges op i klassen, når eleverne skal arbejde med et bestemt forløb. Således er eleverne frie for at slå op i ordbogen og kan anvende sproget mere uhæmmet i en mundtlig kommunikation.

Alle ark fra vores ”Wandwörterbuch” kan foldes på midten, så eleverne kan anvende dem som f.x. flashcarts eller til andre (CL-) øvelser.

Vi vil løbende arkivere gloserne under ”Wandwörterbuch – Archiv”. Her kan læreren med tiden selv gå ind og sammensætte et ”Wandwörterbuch” til netop det emne eller forløb, som klassen arbejder med.