Om os

Foto: Grenzgenial

Grenzgenial er en portal til brugen i undervisningen i tysk fremmedsprog i hovedsageligt danske grundskolers udskolingsklasser. Tilbuddet støttes af Kulturministeriet i forbindelse med Tysklandstrategien og er frit tilgængeligt og gratis. 
Institutionelt er Grenzgenial forankret i det tyske mindretal, nærmere ”Bund Deutscher Nordschleswiger”. Redaktionelt har Grenzgenial hjemme hos det tyske mindretals avis ”Der Nordschleswiger”, som gennem deres artikler også leverer grundlaget for tilblivelsen af det undervisningsmateriale Grenzgenial udarbejder.

Grenzgenial er en portal, som kan bruges af elever og lærer, når tyskundervisningen skal suppleres med aktuelle og relevante temaer, på en innovativ og tidssvarende måde. Materialet er tilrettelagt ud fra et funktionelt sprogsyn og en grundlæggende entreprenant didaktisk tilgang (læs evt. mere under punktet ”Det didaktiske perspektiv”)

Som lærere kan du vælge at slippe eleverne løs på siden og lade dem gå på opdagelse selv i forskellige medier, hvor de møder både det tyske sprog, men også den tyske kultur, når vi arbejder ud fra autentiske materialer.

Læreren kan også gå mere i dybden, ved at arbejde med vores tilhørende undervisningsmateriale, der både kan guide dig gennem hele forløb, men også giver dig plads til at udarbejde egne opgaver og øvelser til vores materiale. Vores undervisningsmateriale kan downloades i PDF-format og indeholder alt hvad du skal bruge fra opgaver over arbejdsark til lærervejledningen.